ПОСТАВУВАЊЕ НА СПОМЕН – ПЛОЧА ВО РИМ ЗА ПЕРСЕЈ, КРАЛОТ НА МАКЕДОНИЈА (5)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ“ ОД СЛАВЕ КАТИН Според историските податоци, Персеј бил роден како постар…

ИЗГРАДБА НА ПРВИОТ СПОМЕНИК НА АЛЕКСАНДАР III  МАКЕДОНСКИ (ВЕЛИКИ) ВО МАКЕДОНИЈА (4)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ“ ОД СЛАВЕ КАТИН Александар III Македонски не бил само крал на…

ГОЛЕМАТА ЉУБОВ НА ЏОРЏ АТАНАСОСКИ КОН ДРЕВНИТЕ МАКЕДОНСКИ КОРЕНИ (3)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ“ ОД СЛАВЕ КАТИН Често се вели дека Македонија е земја на…

ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ – ДОБИТНИК НА НАЈВИСОКИОТ АМЕРИКАНСКИ МЕДАЛ ЕЛИС АЈЛАНД (ELLIS ISLAND) (2)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ“ ОД СЛАВЕ КАТИН Медалот на честа „Елис Ајланд“ (Ellis Island)…

ВИСТИНАТА ЗА ЖИВОТОТ И ДЕЛОТО НА ГОЛЕМИОТ МАКЕДОНЕЦ ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ ОД САД (1)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ“ НА СЛАВЕ КАТИН Монографско дело „Ѓорѓија Џорџ Атанасоски“ на авторот Славе…

ВИСТИНАТА ЗА ЖИВОТОТ И ДЕЛОТО НА ГОЛЕМИОТ МАКЕДОНЕЦ ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ ОД САД

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ЃОРЃИЈА – ЏОРЏ АТАНАСОСКИ“ НА СЛАВЕ КАТИН Монографско дело „Ѓорѓија Џорџ Атанасоски“ на авторот Славе…

ПРИЈАТЕЛСТВОТО ГО ОТОРА ПАТОТ КОН ГОЛЕМИОТ ЧОВЕК (21)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ЛУ  ВЛАШО – АМЕРИКАНСКИ СИН НА МАКЕДОНИЈА“. А тоа беше одличен бренд. „Попсикл“…

ДОАЃАЊЕТО НА ЛУ ВЛАШО ВО МАКЕДОНИЈА И ПОСЕТА НА ПРИЛЕП (23)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ЛУ  ВЛАШО – АМЕРИКАНСКИ СИН НА МАКЕДОНИЈА“  Мојот говор – многу одамна во…

ДЕЛ ОД ЖИВОТОТ И РАБОТАТА НА БИЗНИСМЕНОТ ЛУ ВЛАШО (22)

ДЕЛ ОД МОНОГРАФИЈАТА „ЛУ  ВЛАШО – АМЕРИКАНСКИ СИН НА МАКЕДОНИЈА“. Не бев подготвен навистина да се…

АКТИВНОСТИТЕ НА ЏОРЏ АТАНАСОСКИ ВО СВЕТСКИОТ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС ВО САД (25)

Бизнисменот Ѓорѓија–Џорџ Атанасоски е активен во македонските организации од неговото пристигнување во САД па до денес.…