Поранешниот претседател Иванов домаќин на Форумот за културна дипломатија-Скопје 2023

Бројни меѓународни претставници меѓу кои пет поранешни претседатели, двајца поранешни премиери, поранешни министри како и повеќе…

Претседавачот на Воениот комитет на НАТО од денеска во официјална посета на Северна Македонија

Во официјална посета на Северна Македонија и на Армијата на Северна Македонија ќе престојува претседавачот на…

Уставни измени и реформи за влез на Северна Македонија во ЕУ, проширувањето и во фокусот на европските политичари

Темата за проширувањето на Европската унија, временската рамка со која се одредува период за исполнување на…

Османи се обрати пред Индискиот совет за меѓународни работи во Њу Делхи

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска имаше обраќање пред Индискиот совет за меѓународни работи во…