Вицепремиерот Димитров на Белградскиот безбедносен форум

Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања Никола Димитров, денеска и утре учествува на Белградскиот…

Бектеши: Нема потреба од кризна состојба во енергетиката, цената на струјата останува иста до крајот на годината

Во моментот нема потреба да се прогласи кризна состојба во делот на енергетиката, изјави денеска министерот…

Хоџа: Соработката на Беса со АА е за локалните избори, останато ќе зависи од случувањата на политичката сцена

Шефот на Изборниот штаб и генерален секретар на движењето БЕСА, Аријанит Хоџа вели дека партијата останува…

Аерозагадувањето во големите градови останува многу загрижувачко прашање, се констатира во Извештајот на ЕК

Во следната година Северна Македонија треба особено да ја подобри интерсекторската координација и да ги зголеми…

Уште четири дена кампања, се засилуваат изборните активности и меѓусебни обвинувања

На четири дена до завршувањето на кампањата пред вториот круг на локалните избори, учесниците во изборниот…

ЕК: Северна Македонија продолжува да ги исполнува одредниците за визна либерализација

Спогодбата за стабилизација и асоцијација (САА) со ЕУ, потпишана во 2001 година, ја поставува рамката за…

Продолжуваат партиските активности од кампањата за вториот круг од локалните избори

Продолжуваат партиските активности од кампањата за вториот круг од локалните избори што ќе се одржи в…

ЕК: Стапка од 96 проценти усогласеност на Северна Македонија со надворешната политика на ЕУ

Република Северна Македонија продолжува да биде умерено подготвена во делот на заедничката надворешна, безбедносна и одбранбена…

Димитров: Постои обврска и Бугарија да не се меша во внатрешните македонски работи

Во Договорот одредбата за немешање во внатрешните работи е реципрочна. И во тоа смисла нашата обврска…

Северна Македонија од 1 јануари влегува во тројката на претседавачи на ОБСЕ, заедно со Шведска и Полска

Северна Македонија од 1 јануари влегува во тројката на претседавачи на ОБСЕ, заедно со овогодишниот претседавач…