Пожарите локализирани, но и натаму активни, се ангажира војската и хеликоптери за гасење

Пожарите кои вчера избувнаа на повеќе локации низ земјава, во текот на ноќта се локализирани, но…

Пораки за обединување од прославите на Илинден во Скопје, Пелинце и Крушево, одбележувањето на празникот во сенка на пожарите

Пораки за обединување беа упатени вчера од прославите организирани во Скопје, Пелинце и Крушево по повод…