Седумгодишнина од упокојувањето на Митрополитот полошко-кумановски – г. Кирил

Митрополитот полошко-кумановски г. Кирил почина на 10 јуни 2013 година, а беше роден како Никола Поповски на 23 јуни 1934…

Значајни духовни центри во Кумановската Епархија

Патувајќи од Скопје до Крива Паланка, односно до „Св. Јоаким Осоговски“, на автопатот Велес-Куманово во Дељадровци…

КУМАНОВСКО-ОСОГОВСКА ЕПАРХИЈА

КУМАНОВСКО-ОСОГОВСКА ЕПАРХИЈА Предводена од митрополитот г.Јосиф Кумановско-Осоговски. Контакт: Митрополитски соборен храм Св.Никола Димитар Влахов бр.40 Куманово,…