Конференција „Западниот Балкан и евроатлантските вредности-Студија на случај Македонија“

Во Секретаријатот за европски прашања денеска ќе се одржи Меѓународна конференција „Западниот Балкан и евроатлантските вредности-Студија на случај Македонија“, во организација на Институтот за меѓународни и политички студии – Скопје.

Конференцијата се одржува по повод 4-та едиција на Европската недела  Денови на Европа.

На конференцијата ќе се обратат вицепремиерот за европски прашања Бујар Османи, министерот за економија Крешник Бектеши, бугарскиот амбасадор во земјава Иван Петков, амбасадорката на Австрија во Македонија Ренате Коблер и други претставници од регионот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *