Димитров на годишнината од формирањето на Европскиот фонд за Балканот

Министерот за надворешни работи  Никола Димитров ќе учествува на регионалната конференција по повод 10-годишнината од формирањето на Европскиот фонд за Балканот што ќе се одржува денеска и утре во Белград.

Како што соопшти МНР, Димитров ќе се обрати на конференцијата како главен говорник.

За време на настанот е предвидено да оствари и неколку билатерални средби со реномирани учесници на конференцијата.

Главна мисија на Европскиот фонд за Балканот е да ја промовира интеграцијата во ЕУ на земјите од регионот и нивната трансформација во просперитетни и стабилни европски демократии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *