Презентација на завршен мониторинг извештај за работата на АВМУ и АЕК

Завршниот мониторинг извештај за работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) и Агенцијата за електронски комуникации (АЕК), ќе биде презентиран денеска од Евротинк – Центар за европски стратегии, НВО Инфоцентар, Транспарентност Македонија и Хелсиншкиот комитет за човекови права.

Извештајот е изработен во рамки на проектот „Мониторинг на ефикасноста, ефективноста, транспарентноста и одговорноста на регулаторните тела за медиумите – PROformance Watch“.

На првиот панел, како што најавуваат организаторите, осврт ќе даде британскиот амбасадор Чарлс Герет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *