Научна трибина за децата бегалци од Егејска Македонија

Во Скопје денеска ќе се одржи научна трибина по повод одбележувањето на 70 годишнината од егзодусот на Македонците од Егејскиот дел на Македонија.

Воедно трибината е во пресрет на Петтата светска средба на децата бегалци од Егејскиот дел на Македонија, која ќе се одржи од 19-21 јули годинава.

Организатори на настанот се Републичкото здружение на децата бегалци и нивните потомци од Егејскиот дел на Македонија „Т`га за југ“ со здруженијата од Штип, Свети Николе, Радовиш, Струмица, Битола, како и здружението „Чеган”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *