Седница на Државната комисија за спречување корупција

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) денеска преку зум платформата ќе ја одржи 90-та седница. 

На дневен ред се избор на заменик-претседател на Државната комисија за спречување на корупцијата и изменување и дополнување на Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси 2021-2025. 

Членовите на Антикорупциската комисија ќе постапуваат по конкретни предмети и по предмети оформени по пријави од укажувачи согласно Законот за заштита на укажувачите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *