НА ПРОБЛЕМИТЕ НА ЃЕР ИМ НЕМА КРАЈ

Еден од најголемите ефаворити за освојување на ЛШ во женска конкуренција, унгарската екипа Ѓер, никако да заплови во мирни води.

На меѓународниот репрезентативен натпревар меѓу Норвешка и Хрватска, се повреди нивната најдобра ракометарка, Стине Бредал Офтендал. Така откако останаа без пикерот Алтхаус, им се повреди и Нора Морк. Па како тоа да не беше доволно поради повреда унгарките останаа и без една од најдобрите ракометарки, Сузана Томори, а сега и без Офтендал.

Се работи за повреда на скочниот зглоб, поради што најверојатно ќе мора да отсуствува од теренот меѓу 3 и 6 недели.

Единствена добра вест е што по повреда во тимот се враќа Едуарда Аморим, но и та е сеуште “ровита” по повредата здобиена на мундијалот во Германија.

Како да се повторува 2016 година кога повредите го препопловија тимот, па Ѓер не успера да влезе во Ф4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *