Црвениот крст го одбележува Светскиот ден на волонтерството

Свечен настан за одбележување на  5 декември, Светскиот ден на волонтерството ќе се одржи денеска во организација на Црвениот крст на Република Македонија.

На настанот предвидени се обраќања на претседателот на Црвениот крст, Ромел Велев и заменик-министерот за труд и социјална политика Елми Азири.

Ќе бидат доделени волонтерски награди за посебни достигнувања од страна на Црвен крст на Република Македонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *