На Твитер бугарското МНР упати честитка по повод празникот Илинден

Срдечна благодарност за искрените честитки од нашите колеги во Софија. Постигнавме многу во изминатиот период, создавајќи цврста платформа за натамошен развој; остануваме посветени да ги јакнеме меѓусебните врски и да ги негуваме добрососедските односи, е објавено на Твитер од Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија.

Претходно, од Министерството за надворешни работи на Бугарија на Твитер упатија честитки до граѓаните на Северна Македонија по повод државниот празник – 2 Август.

– Искрени честитки до Република Северна Македонија и нејзините граѓани по повод нивниот Национален празник – 2 август. Уверени сме дека и во иднина ќе продолжиме со добра волја и политичка храброст да работиме за развој на добрососедските односи, се наведува во честитката од бугарското МНР.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *