Пописот дефинитивно ќе се спроведе во април, велат од Владата

Пописот дефинитивно ќе се спроведе во месец април, изјави денеска на прес-конференција портпаролот на Владата Душко Арсовски.

-Тој е неопходен на државата. Секој граѓанин треба да придонесе да се спроведе оваа значајна статистика операција која ќе даде податоци важни за проектирање стратешки планови за натамошен развој на државата. Методологијата е дефинирана, сите подготовки  се во тек. Од 1-ви почнува попишувањето на нерезидентното население така што она што е извесно е дека оваа статистичка операција ќе се спроведе, изјави Арсовски одговарајќи на новинарско прашање.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *