Владини претставници положија цвеќе на гробот на Гоце Делчев

Заменик-министерот за локална самоуправа Зоран Димитровски во име на Владата денеска положи цвеќе на гробот на Гоце Делчев во црквата „Свети Спас“ по повод 149 години од неговото раѓање.

-Владата на Република Северна Македонија со овој чин им се придружи на настаните со кои му се оддава почит кон делото на големиот револуционер Гоце Делчев,  за неговиот историски придонес во создавањето на македонската државност, соопшти владината прес-служба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *