Генерално собрание на Евроатлантскиот совет, Исмет Рамадани реизбран за претседател

Евроатлантскиот совет на Македонија соопшти дека вчера на Генералното собрание е избрано ново раководство, на кое за претседател едногласно е реизбран Исмет Рамадани.  За генерален секретар е избран Илија Џугуманов, а бизнисменот Светозар Јаневски е избран за извршен директор на Бизнис- клубот.

На состанокот се избрани и членови на новото Претседателство на Евроатлантскиот совет на Македонија: Исмет Рамадани,  Анѓелка Пеева-Лауренчиќ, Трифун Костовски, Илија Џугуманов, Љубе Дукоски, Ризван Сулејмани, Флорие Љатифи, Методи Хаџи Јанев, Тоше Коцевски, Виктор Андонов и  Љубица Пендароска, и членови на  Бизнис-клубот на Советот: Свето Јаневски – М6 Груп, Живко Мукаетов – Алкалоид, Ангелка Пеева-Лауренчиќ – Имиџ ПР,  Ферик Велија – Алсат М, Арсим Папранику – Нептун, Лазим Дестани – Еколог,  Митко Андреевски – Си Ен Џи Системс, Арбен Абурахмани – Вез Шари/Lecker и Васко Кроневски – Некстсенсе.

На Генералното собрание, кое поради КОВИД-19 се одржа онлајн, разгледани се извештаите за досегашната работа, статутарните промени и одлуки во насока на идното функционирање на организацијата до 2025 година.

– Овој состанок обедини над 55 членови и поддржувачи. Меѓу останатото, претставуваше одлична платформа за дискусија за актуелните глобални проблеми. Делегатите на ова Собрание донесоа одлуки за продлабочување на соработката со партнерите и развивање на стратегиите на организацијата до 2025 година, соопшти Евроатлантскиот совет на Македонија.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *