Средба на вицепремерот Анѓушев со транспортерите на Фени Индустри

Вицепремиерот задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев денеска оствари средба со претставници на транспортните компании, доверители на Фени индустри, претставници на Новалогистик и претставниците на компанијата G-Sol, компанија која има договор за преработка на руда.

На средбата транспортерите ги образложиле причините поради кои протестираат и побарале сите заостанати долгови кои Фени Индустри ги има кон Новалогистик, а таа кон транспортните компании да бидат покриени од новиот потенцијален сопственик.

Анѓушев, како што информираат од неговиот Кабинет, истакнал дека Владата не се меша во должничко-доверителски односи помеѓу приватните субјекти и ги охрабрил присутните да најдат меѓусебно решение, во однос на динамиката на покривањето на заостанатите долгови како би можело фабриката побрзо да се рестартира.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *