Свечена церемонија со подигање на македонското знаме во Рејнолдсбург, Охајо

Градоначалникот на Рејнолодсбург, Охајо, по повод Денот на независоста на Северна Македонија го прогласи 8 септември за Ден на македонското наследство во Охајо. 

Приотоа, во чест на празникот и за оддавање почит на македонската заедница во Охајо, синоќа се оддржа церемонија на свечено подигање на македонското знаме пред зградата на градската општина во Рејнолдсбург.  

По овој повод, говор одржа и градоначалникот Џо Бегени. 

Организатор на прославата беше Татјана Божиновска, жителка на Рејнолдсбург, како и црквата Света Богородица.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *