Адеми: Нема конечна одлука како ќе се одвива наставата

Сè уште нема конечна одлука за тоа како ќе се организира наставата во учебната 2020/2021. Продолжуваат консултациите меѓу Министерството за образование и Комисијата за заразни болести, соопшти министерот за образование Арбер Адеми. Тој не ја исклучи можноста и за пролонгирање на учебната година.

Адеми на прес-конференција информира дека се разгледуваат три модели: физичко присуство, онлајн настава и комбиниран модел.

Во МОН преовладува ставот за физичко присуство на учениците, но сè зависи од епидемиолошката состојба.

– Нашиот став е јасен, но пред сè е важно здравјето на децата, истакна Адеми.

Тој рече дека е можно физичко присуство на учениците само во оние места во кои тоа го дозволува епидемиолошката состојба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *