Села и Гаши ја прифатија поканата на Ахмети, но не за утре, туку по 17 август

Алијансата за Албанците и Алтернатива ја прифатија поканата од лидерот на ДУИ Али Ахмети за зедничка средба со лидерите на  партиите од албанскиот политички блок, но бараат наместо утре, таа да се одржи на друг датум, почнувајќи од 17 август.

– Сметаме дека политичкиот механизам на тркалезната маса е важен политички инструмент за координирање на позициите на албанските парламентарни партии и како таков, сметаме дека треба да продолжи да се негува за артикулација на албанските интереси во С. Македонија. Размислете за можноста за друг датум почнувајќи од понеделник (17.08.2020) натаму, секако со известување неколку дена претходно со дневниот ред на средбата, се вели во писмото на Алијансата за Албанците и Алтернатива до претседателот на ДУИ, Али Ахмети.

За да имаме суштински и плоден состанок, се посочува во партиското писмо, би било добро поканата да има предлог за агендата, за да, како што велат, имаат појасна идеја за причината за организирање на средбата на тркалезната маса на албанските парламентарни партии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *