МНР: До моментов нема информации за засегнати граѓани на РС Македонија во Либан

 До моментов не се пристигнати информации за евентуално засегнати граѓани на Република С. Македонија во Либан, соопшти денеска Министерството за надворешни работи. 

Во врска со вчерашната експлозија во Бејрут, која што однесе повеќе од 100 животи и разори делови од градот, Министерството за надворешни работи информира дека до овој момент не се пристигнати информации за евентуално засегнати граѓани на Република Се. Македонија, наведува МНР.

Министерството преку дипломатски канали ги презема сите неопходни мерки и активности за добивање соодветни информации поврзани со нашите државјани кои би можеле да бидат засегнати од вчерашната несреќа во Либан.

-До моментов, ниту еден граѓанин на С. Македонија кој би можел да се наоѓа во Либан не се обратил до Министерството за надворешни работи за соодветна помош. За оние кои се наоѓаат таму, а во случај на потреба од информација или помош, веднаш да се јават на дежурниот сервис во МНР: +389 75 273 732 или на останатите Глобал СОС телефони во следниве дипломатски претставништва на Република С. Македонија: Анкара +90 539 456 97 10, Истанбул +90 545 614 97 77, Доха +974 665 979 44, Каиро +201002898673, Абу Даби +971 564 417 552. Напоменуваме дека овие броеви се достапни и на „Viber“ и „WhatsApp“ апликациите, се наведува во соопштението на Министерството за надворешни работи. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *