Шилегов на средба со атинскиот колега Каминис

Во позитивна атмосфера предмалку почна средбата на градоначалниците на Атина и Скопје, Јоргос Каминис и Петре Шилегов, на која двајцата ќе разговараат за можностите за соработка меѓу двата града.

На почетокот на средбата Каминис и Шилегов проговорија за локалните избори во нашата земја, на кои скопскиот градоначалник нагласи дека беше избран уште во првиот круг, меѓу осум кандидати, и дека тоа за него претставува уште поголема обврска.

Атинскиот градоначалник рече дека тоа навистина е голема одговорност, но и дека има доволно време да ги направи ветените работи.

One thought on “Шилегов на средба со атинскиот колега Каминис

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *