НАЈАВА – Промоција на нов албум и монографија на „Синтезис“

Новото ЦД „Остров“ на групата „Синтезис“ и монографијата „Синтезис – Патување низ музичкото време“ ќе бидат промовирани вечер во клуб-ресторанот во Младинскиот културен центар.

„Остров” е осми по ред албум на Синтезис и е снимен во студиото „Подрумот“. Продуценти се Синтезис и Ангел Ќосев. Дизајнот е на Иван Дургутовски. Издавач SJF Records (Скопски џез фестивал). Специјален гостин на албумот е Влатко Стефановски.

Монографијата „Синтезис – Патување низ музичкото време” ја одбележува 20-годишнината од постоењето на групата, а нејзин автор е Милан Банов. Подготовката и дизајнот се на Горан Атанасовски, а издавач е Интермедиа. За групата Синтезис во монографијата пишуваат и Оливер Белопета, Михаил Ренџов, Владимир Мандичевски, Бранка Костиќ-Марковиќ, Венко Андоновски и Елени Новаковска.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *