Гаши се сретна со генералниот секретар на НАТО, Столтенберг

Претседателот на Алтернатива Африм Гаши во рамки на состаноците што ги одржува во Парламентарното собрание на НАТО, што се одржува во Лондон, денеска се сретна со генералниот секретар на НАТО, јенс Столтенберг.
На оваа средба, претседателот Гаши и се заблагодарил на генералниот секретар Столтенберг за конструктивната и важна улога што ја играат земјите-членки на НАТО за што поскоро зачленување на Северна Македонија во непосредниот пристап на Северна Македонија кон полноправно членство во НАТО.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *