Националниот совет за евроинтеграции ќе расправа за пристапувањето во ЕУ

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска седница ќе одржи Националниот совет за евроинтеграции и Комисијата за финансирање и буџет.

Како што се наведува на веб страницата на Собранието, тема на НСЕИ се очекувањата и перспективите во процесот на пристапување во ЕУ.

На дневен ред на Комисијата за финансирање и буџет е Предлог законот за изменување на Законот за данок на добивка, по скратена постапка, во второ читање, поднесен од пратениците Диме Велковски, Чедомир Саздовски и Мирослав Јовановиќ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *