Манчевски на Code Week во Битола

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски денеска ќе биде во работна посета на Битола каде ќе се обрати на настанот „Направи робот“ што се реализира во рамки на Неделата на кодирање – Code Week, во организација на „Националниот центар за развој на иноваци и претприемачко учење“.

Манчевски, воедно ќе ја посети и новата зграда на Факултетот за информатички и комуникациски технологии во Битола, каде ќе оствари средба со деканот на факулететот проф. д-р Игор Неделковски. вј

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *