Во Битола регионален состанок за Оперативниот план за активните мерки за вработување за 2020

Регионален состанок за Оперативниот план за активните мерки за вработување за 2020 година, кој треба да произлезе преку широка консултација со бизнис-заедницата и останатите партнери, ќе се одржи денеска во Битола.

Како што соопштија од Министерството за труд и социјална политика, на состанокот ќе присуствуваат министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, градоначалничката на Општина Битола, Наташа Петровска, директорката на Агенцијата за вработување, Билјана Јовановска, и преставници од бизнис-заедницата.

Целта на настанот е вклучување на партнерите од локално ниво во креирањето на Оперативниот план за вработување. Средбата е организирана со поддршка од проектот „Зајакнување на социјалниот дијалог“, кој го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот, стои во соопштението.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *