Презентација на полугодишиот извештај на СБ за Западен Балкан

 Полугодишниот економски извештај на Светска банка за земјите од Западен Балкан ќе биде презентиран денеска во Скопје.

Ова е презентација на 16. издание од серијата извештаи за состојбата на економиите во земјите од Западен Балкан  – Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Северна Македонија, Црна Гора, Србија.

Извештајот ќе го претстават Марко Мантованели, директор на Канцеларијата на Светска банка во СкопјеСања Маџаревиќ – Шујстер, виш економист и Бојан Шимбов, економист во Светска банка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *