Средба на Димитров со претставници на Советот на амбасадори

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска имаше средба со поранешните амбасадори Љупчо Арсовски, Мухамед Халили, Александра Накева-Ружин, Благородна Мингова и Агим Лека, кои го запознале со мисијата на Советот на амбасадори и неговите претстојни активности.

Димитров, како што информираат од неговиот кабинет, го поздравил формирањето на Советот и подготвеноста на поранешните амбасадори своето богато дипломатско искуство да го стават во функција на афирмација на Република Северна Македонија и нејзината надворешна политика.

На средбата биле разменети и ставови во однос на актуелните состојби врзани за европската и евро-атлантската интеграција на нашата земја и воедно била договорена натамошна блиска соработка помеѓу Министерството за надворешни работи и Амбасадорскиот совет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *