Во Скопје ќе биде отворен почесен конзулат на Мексико

Почесен конзулат на Обединетите Мексикански Држави ќе биде отворен вечер во Скопје во комплексот Паркс резиденс.

За почесен конзул на Мексико во земјава ќе биде прогласен Енвер Малиќи.

Според најавата од Мексиканската амбасада на свеченоста ќе се обрати премиерот Зоран Заев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *