Пендаровски ќе ги прими акредитивните писма на новоименуваните амбасадори на Шведска и на Холандија

Претседателот Стево Пендаровски денеска ќе ги прими акредитивните писма на новоименуваните амбасадори на Кралството Шведска и на Кралството Холандија во Република Северна Македонија.

Имено, новоименувана амбасадорка на Кралството Шведска во Република Северна Македонија е Кристин Форсгрен Бенгтсон, ановоименуван амбасадор на Кралството Холандија во земјава е Дирк Јан Коп. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *