Заев: Позитивни трендови во размената со Грција по потпишувањето на Договорот

Потпишувањето на Договорот со Грција придонесе за зголемување на трговската размена меѓу двете земји и раст и на извозот, пишува премиерот на својот Фејсбук профил.

– Како резултат на потпишувањето на Договорот со Грција, трговската размена во 2018 година се зголеми за 15,8 отсто, а извозот порасна за 5,8 отсто. Во периодот јануари-мај 2019 меѓусебната трговска размена продолжи со позитивен тренд од 4,7 отсто, напиша премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *