Делегација на Алтерантива се сретна со претставници на АК Партија од Турција

За време на официјалната посета вo Анкара, р. Турција, делегацијата на политичка партија ‘’Алтернативa’’, составена од претседателот Африм Гаши, Министерот за Култура, Хисни Исмаили и портпаролот на партијата, Орхан Муртезани, денес се сретнаа со Секретарот за Надворешни Односи на АК Партија ( Партија на Правда и Благосостојба) воедно и пратеник г. Џевдет Јилмаз. За време на средбата се разговараше за воспоставување на партиската соработка помеѓу Алтернатива и АК Партија, каде особено се потенцираше размената и продлабочувањето на евентуалната соработка помеѓу структурите на Форумот на млади и Форумот на Жени помеѓу двете партии.Двете страни се соогласија да ја продлабочат соработката во иднина помеѓу Алтернатива и АК Партија, како две десничарски партии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *