Пробиштип ќе добие регионален музеј на ретки метали

Директорката на Центарот за развој на Источен плански регион, Драгица Здрваева и градоначалникот на Општина Пробиштип, Драган Анастасов денеска го потпишаа договорот за заедничка реализација на проектот „Изградба на регионален туристичко – научен музеј за ретки минерали“.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *