Алтернатива предлага Фатиме Фетаи дa раководи со новото Обвинителство за организиран криминал

Сега, кога треба да се избира новото име за управување со новото Обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција, AлтернAтивA – како партија која повеќе од сé се грижи за правна држава и спроведувањето на правото без никаков компромис – ја користи оваа прилика да ја предложи обвинителката г-ѓа. Фатиме Фетаи, да раководи со ова обвинителство.

Како кадар која досега не оставила зад себе траги од злоупотреба на службената должност и како професионалец во борбата за правда, убедени сме дека може да ја врати довербата во владеењето на правото и борбата против организираниот криминал и корупцијата, кои се толку длабоко вкоренети во нашата земја.

Се надеваме дека и другите политички фактори во земјава ќе рефлектираат во однос на овој предлог и ќе ги надминат нивните етнички и политички линии за да и гарантираат на Северна Македонија правда, која ќе биде клуч и за владеењето на правната држава, но и за а долгоочекуваната евро-атлантска интеграција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *