Помошник државниот секретар на САД и американската амбасадорка во посета на Кавадарци

Вршителот на должноста помошник државен секретар на САД за Европа и Евроазија, Филип Рикер и американската амбасадорка Кејт Мари Бернс денеска беа во посета на Кавадарци. Тие се сретнаа со кавадаречкиот градоначалник Митко Јанчев.

-Чест огромна е да се биде домаќин на високи политички претставници, тоа е од големо значење за општина Кавадарци, рекоа од кабинетот на градоначалникот.

Ова беше прва средба на Јанчев со новата амбасадорка.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *