СДСМ: Мицковски уште еднаш докажа дека не му е грижа за правдата и владеењето на правото

Христијан Мицкоски уште еднаш докажа дека не му грижа за правдата, не му е грижа за владеењето на правото, неговата единствена грижа е да го одбрани криминалот на Никола Груевски и ВМРО-ДПМНЕ. 

Предлогот на Мицкоски, Владимир Панчевски да биде прв човек на новото Јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и висока корупција е предлог за враќање на „Сваровски“ судството кое работеше по инструкции од белиот дворец. 

Мицкоски останува посветен на одбрана на криминалот и дејствување против правдата, против интересите на граѓаните и државата.

 Заврши времето кога политичари бираа јавни обвинители. 

Панчевски е олицетворение на „Сваровски“ судството преку кое ВМРО-ДПМНЕ ја урнисуваше правната држава и ги погазуваше човековите права и слободи.

Мицкоски е олицетворение на режимот на ВМРО-ДПМНЕ кој го инсталираше таквото судство. 

Додека сите работат на изнаоѓање законско решение кое ќе ја зајакне борбата против организираниот криминал, Мицкоски „мртов – ладен“ го кандидира Панчевски, кој е обвинет за злоупотреба на АКМИС системот и кој давал насоки кој предмет кај кој судија да биде распределен.  

Јавноста многу добро знае кој е Владимир Панчевски, човекот кој во центарот на Скопје градеше дивоградби кои потоа сам ги уриваше, човек кој беше осуден за мобинг врз судии. 

Тоа се репутацијата и кредибилитетот на Панчевски за кои денеска зборува Мицкоски. 

Мицкоски очјано посакува враќање на „Сваровски“ судството под контрола на ВМРО-ДПМНЕ, но тој филм нема да го гледа.

Борбата против корупцијата и организираниот криминал е бескомпромисна и не познава партиска припадност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *