Северна Македонија и Србија ќе соработуваат во областа на дигитализацијата

 Меморандум за соработка во областа на дигитализацијата денеска во Скопје ќе потпишат Министерството за информатичко општество и администарција и Канцеларијата за информациски технологии и електронска управа во Владата на Република Србија.


Како што информираат од владината прес-служба, параф на документот за соработка ќе стават  министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и директорот на Канцеларијата за информациски технологии и електронска управа во Владата на Република Србија, Михаило Јовановиќ. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *