Асани: Се изготвуваат решенија за преземање на одземениот имот на Сеат Кочан

Минатата недела во Агенцијата за управување со одземен имот стаса правосилна пресуда во врска со одземениот имот на Трансмет и Сеат Кочан. Изготвени се 26 решенија за префрлање на одземениот имот на име на Агенцијата. Од нив 23 имоти се чисти, а три се под залог. Исто така, има и 204 возила, за кои сега се проверува дали се дадени под залог, изјави денеска Директорот на Агенцијата за управување со одземен имот Фатон Асани.

Тој рече дека пресудата е обемна, дека станува збор за имот во вредност од 17 до 18 милиони евра и оти затоа треба да се работи внимателно.

– Неофицијално можам да ви кажам бројки. Изготвени се 26 решенија за префрлање на недвижности, станови, земјиште, деловен простор… од име на Трансмет односно Сеат Кочан на Агенцијата. Од нив три се во залог, а другите 23 се чисти и во соработка со државниот катастар ќе бидат препишани на име на Агенцијата за управување со одземен имот, рече Асани, одговарајќи на новинарско прашање по донацијата на конфискувана стока на 26 институции.

Тој информира дека покрај ова има и 204 возила за кои побарале од Централен регистар да провери дали се дадени под залог, бидејќи, како што рече, имаат сознанија односно документи дека 24 возила кои се со повисока парична вредност се заложени во неколку банки.

One thought on “Асани: Се изготвуваат решенија за преземање на одземениот имот на Сеат Кочан

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *