ВМРО-ДПМНЕ: Обвинителството доколку не е во рацете на власта ќе постапи во името на правото и правдата

Зоран Заев е промотор и заштитник на криминалот. Зоран Заев е глава на октоподот.

Единствениот три пати аболициран политичар во Европа до вчера ја форсираше и штитеше Катица Јанева која ги извршуваше неговите нарачки за пресметка до неистомислениците.

Очекуваме истрагата да утврди дали Зоран Заев учествувал во таргетирањето, рекетирањето и прикривањето на изнудите врз бизнисмените и колкав процент од рекетот има земено.

Дали е ова причината што се крие идентитетот на Кики и Фрики и истите во моментов се изземени од истрагата? Што знаат Кики и Фрики за криминалите на Заев па тој не сака да ги открие своите високи функционери и соработници.

Ако постои правна држава ќе се докаже вмешаноста на врхушката на СДСМ во скандалот што ја потресе Република Македонија.

Обвинителството доколку не е во рацете на власта ќе постапи во името на правото и правдата.

Самите материјали кои ги поседува обвинителството ќе дадат одговор кои се се замешани во оваа афера.

ВМРО-ДПМНЕ останува фокусирана на реформите бидејќи реформите се важни за Република Македонија.

Истовремено ВМРО-ДПМНЕ бара одржување на предвремени парламентарни избори во име на демократијата и во име на правдата.

Време е да се стави крај на вакви корумпирани луѓе за да можеме да продолжиме да се градиме како држава која ќе нуди иднина за секој граѓанин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *