СДСМ: Зборот важи – Цената на струјата остана иста, со ефтина тарифа граѓаните заштедуваат до 11 милиони евра

Концептот на владата предводена од СДСМ за враќање пари кај граѓаните е базиран на реални и остварливи мерки кои даваат резултат.
Реформите во енергетиката даваат резултат.
Цената на струјата останува непроменета 2 години, а ЕСМ бележи акумулирана добивка од 40 милиони евра.
Ја вративме евтината тарифа на струјата која донесе до 11 милиони евра годишно заштеда кај граѓаните.
За споредба на пример, во времето на ВМРО-ДПМНЕ, кога Христијан Хидро Мицкоски му беше советник за енергетика на Никола Груевски, цената на струјата поскапе за 100% а евтината тарифа беше укината.
ВМРО-ДПМНЕ 11 години грабаше пари од граѓаните, СДСМ враќа пари назад кај граѓаните.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *