Ѓорчев се сретна со сенаторот Роџер Викер, шеф на делегацијата на Сенатот на САД во ОБСЕ

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Влатко Ѓорчев се сретна со сенаторот Роџер Викер, шеф на делегацијата на Сенатот на САД во парламентарното собрание на ОБСЕ.

Пратеникот Ѓорчев како шеф на македонската делегација го информираше сенаторот Викер за актуелните состојби во Македонија.

Двајцата соговорници се согласија за важноста и значењето на НАТО за мирот и безбедноста на Европа.

Ѓорчев истакна дека сенаторот Роџер Викер е пријател на нашата земја, нагласувајќи дека Македонија и САД се пријателски земји кои градат силно сојузништво.

Пратеникот Влатко Ѓорчев е шеф на делегацијата на Собранието на Република Македонија при парламентарното собрание на ОБСЕ.

Ѓорчев учествува на годишната сесија на ПС на ОБСЕ која што се одржува во Луксембург на која ќе има свое обраќање и повеќе билатерални средби.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *