Уште девет земји не го ратификувале протоколот за членство во НАТО, се очекува постапките да завршат до есен

Во Парламентот на Велика Британија, рече, нема класично гласање, протоколот стои 21 ден како предмет и доколку никој не поднесе забелешки, по истекувањето на овој рок се смета за ратификуван.

Џафери очекува и во Турција да заврши постпката за ратификација до есен. Според информациите што ги има, парламентарната постапка е почната и во оваа земја.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *