Писмена реакција за провокацијата на Красимир Каракачанов

БУГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ НЕ СЕ ОТКАЖУВААТ ОД НЕГАТОРСКИТЕ ПОЛИТИКИ КОН МАКЕДОНИЈА! СЕ ПОТВРДУВААТ НАШИТЕ ТВРДЕЊА ДЕКА ПРЕДАВНИЧКИОТ ДОГОВОР СО БУГАРИЈА ДОПРВА ЌЕ ПРОДУЦИРА ШТЕТНИ ПОСЛЕДИЦИ! МАКЕДОНИЈА НЕМА НИКАКВА ПОЛЗА ОД ОВОЈ ДОГОВОР!

 

Еден од најголемите негатори на Македонскиот идентитет, Каракачанов, кој патем е Вицепремиер и Министер за одбрана во Владата на наводно „големиот пријател“ на Македонија, Борисов, во смислено избран момент го зголемува притисокот и бара од нас да признаеме дека Гоце Делчев бил Бугарин. На вчерашната меѓувладина средба во Софија, Димитров и Захариева во дипломатски тон потврдија дека има несогласувања. Пред еден месец Бугарскиот Академик Марков, кој е член на мешовитата Комисија за ревидирање на историјата и седи на иста маса со Македонските историчари, за Софиски „Труд“ изјавил дека Македонскиот е дијалект на Бугарскиот јазик. Претходно, Немакедонската Влада мораше да им попушти на Бугарите и да прифати заедно да се слави Илинден и дека светите браќа Кирил и Методиј се космополити и нивниот лик и дело се заеднички. Бугарските националисти се на иста линија со Грчките радикали. Едните тврдат дека Македонците до 1944 беа Бугари а дури по таа година станаа Македонци, а другите пак, на официјалната страница на Грчкото МНР, ја застапуваат тезата дека ние сме вештачка творба на Тито!

 

КАРАКАЧАНОВ УШТЕ МАЛКУ ЌЕ ПОБАРА СВЕТОТ ДА ПРИЗНАЕ ДЕКА И НА МАРС ЖИВЕАТ БУГАРИ! ГОЛЕМИОТ МАКЕДОНЕЦ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Е РОДЕН И УБИЕН ВО ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА! ТОЈ НИ ВО СОН НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ БУГАРИН, КАКО ШТО НИ МАКЕДОНЦИТЕ ВО ПИРИНСКА МАКЕДОНИЈА НЕ МОЖАТ ДА БИДАТ БУГАРИ!

 

ПРОВОКАЦИЈАТА НА КАРАКАЧАНОВ Е ПОТВРДА ДЕКА И БУГАРИЈА ДОПРВА ЌЕ И ПРАВИ ОПСТРУКЦИИ НА МАКЕДОНИЈА ВО ИНТЕГРАЦИЈАТА СО ЕУ. ЗОШТО 2 ДЕНА МОЛЧАТ ОНИЕ КОИ ГИ СЛАВЕА И ВЕЛИЧЕА ПРЕДАВСТВАТА СО БУГАРИЈА И ГРЦИЈА? ЗАРЕМ ЛИЧНИТЕ ПРИВИЛЕГИИ ШТО ГИ ЦИЦААТ ОД НЕМАКЕДОНСКАТА ВЛАДА ИМ СЕ ПОВАЖНИ ОД НИВНИОТ ИДЕНТИТЕТ?

 

НЕМАКЕДОНСКАТА ВЛАДА ЌЕ СНОСИ ПОЛИТИЧКА ОДГОВОРНОСТ ШТО ДРСКО ЛАЖЕШЕ ДЕКА СО КАПИТАЛУЦИИТЕ СО ГРЦИЈА И БУГАРИЈА НИ СЕ ПРИЗНАВА МАКЕДОНСКИОТ ИДЕНТИТЕТ!

 

МАКЕДОНСКАТА ДИНАСТИЈА ЌЕ СЕ ВОЗОБНОВИ СО СИТЕ НАЦИОНАЛНИ ОБЕЛЕЖЈА. НА ВАКВИ СОСЕДНИ ИРЕДЕНТИСТИЧКИ ТЕНДЕНЦИИ ЌЕ ВОЗВРАТИМЕ СО ЗАЈАКНУВАЊЕ НА СЕ ШТО Е МАКЕДОНСКО И СВЕТО!

 

НИКОГАШ СЕВЕРНА, МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА!

 

                                                                                        Ѓорѓија Џорџ Атанасоски

                                                                                                  Претседател,

                                                                                         МАКЕДОНСКА АЛИЈАНСА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *