Дел од медиумите за резултатите од вториот круг на претседателските избори во Северна Македонија

Ројтерс: Резултатите покажуваат дека прозападниот кандидат за претседател на Северна Македонија ја освои победата на претседателските избори

Ал Џезира Балканс: Стево Пендаровски е новиот претседател на Република Северна Македонија.

Б92: Пендаровски – прв претседател на Северна Македонија

Спутник: Пендаровски избран за прв претседател на Северна Македонија

БГНЕС: Македонските граѓани ја направија и последната институционална промена во земјата. Денеска тие ја презедоа и последната „тврдина“ на пребегнатиот поранешен премиер Никола Груевски, а тоа е претседателската институција. Стево Пендаровски е првиот претседател на Република Северна Македонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *