ВМРО-ДПМНЕ:Заев и Пендаровски не добија датум за почеток на преговори во јуни

Република Македонија повторно извиси, Заев и Пендаровски не добија датум за почеток на преговори во јуни оваа година.

Заев и Пендаровски ги лажат граѓаните цела година дека во јуни ќе почнат преговорите за влез во ЕУ. Заев и Пендаровски добија ладен туш.

Во ЕУ не се оди со криминалните шеми – „евро за црквата, евро за Вицето“.

Во ЕУ не се оди со нереформирано судство и обвинителство, кое суди по принципот Заев кажува, Русковска обвинува, Кацарска пресудува.

Во ЕУ не се оди со партизирана администрација наполената со роднини на функционерите на власта. Мира Дизел вработувањата не се европски стандард.

Во ЕУ не се оди со руинирано здравство, девастирано земјоделие и лошо образование.

Во ЕУ не се оди со јавен долг кој галопирачки за една година порасна за над половина милијарди евра.

Во ЕУ не се оди со 0 оценка за стопанството.

Во ЕУ не се оди со криминални тендери во четири очи кои ги добиваат партиски послушници.

Во ЕУ не се оди со рекет на бизнисите и пљачкање на граѓаните.

Глас за Пендаровски е глас за Заев. Глас за Пендаровски е глас за пропаст на државата.

Република Македонија мора да тргне напред. Република Македонија мора да стане правна држава, каде ќе владее правото. Гордана Сиљановска Давкова е претседател кој ќе ги донесе промените. Глас за Сиљановска е глас против Заев и криминалите на Заеви. Глас за Сиљановска е глас за просперитетна иднина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *