Писмена реакција за најавата за Фолсваген

НЕМАКЕДОНСКАТА ВЛАДА 2 ГОДИНИ НЕ УБЕДУВАШЕ ДЕКА ОД ПРЕДАВСТВАТА АИР ЌЕ ВИДАТ ГРАЃАНИТЕ! ТВРДЕА ДЕКА РАЗДАВАЊЕТО НА МАКЕДОНСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ЌЕ ПРЕДИЗВИКА НАПЛИВ НА СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ! ДУРИ ВО ЈАНУАРИ ЗАЕВ ЈАВНО СООПШТИ ДЕКА КОГА МЕРКЕЛ МУ ЧЕСТИТАЛА МУ ВЕТИЛА ПОМОШ ЗА КРУПНА ГЕРМАНСКА ИНВЕСТИЦИЈА ВО МАКЕДОНИЈА! МЕДИУМСКИТЕ ГАВАЗИ НА НЕМАКЕДОНСКАТА ВЛАДА ПИШУВАА ДЕКА СЕ РАБОТИ ЗА ФАБРИКА НА ФОЛСВАГЕН!

 

Шарените лаги на Заев, Димитров и Шекеринска се разобличуваат секојдневно. Ако е точно дека Фолсваген донел одлука да инвестира во Србија, приказните на изродите дека ЕУ и НАТО по автоматизам ќе донесат инвестиции се тешка манипулација. Изродите заради својата неспособност изгубија фабрика за 300 илјади возила и 4,5 милијарди евра извозна вредност на годишно ниво. Фолсфаген ќе вработеше 5000 Македонски граѓани од кои 650 инжењери.

 

И ПО ЦРВЕНКОВСКИ ЗАЕВ!

 

Се повторува неспособноста на владите на СДСМ. Во времето на Црвенковски и Петковски во 1995 беше пропуштена можноста Ауди да влезе во Македонија.

 

ОСВЕН ЗА МЕНУВАЊЕ УСТАВ, ЗНАМЕ, ИМЕ И ИДЕНТИТЕТ ЗА НИШТО ДРУГО НИКОГАШ НЕ ГИ НИ БИВАЛО!

 

МАКЕДОНСКАТА НАЦИЈА ЌЕ ЈА ПОРАЗИ ОВАА ПОГУБНА ПОЛИТИКА КОЈА СЕКОЈДНЕВНО И НАНЕСУВА ШТЕТА НА ТАТКОВИНАТА.

 

НИЕ ИМАМЕ И ПОЛИТИЧКА ВОЛЈА И ЗНАЕЊЕ ДА ГИ ИСПРАВИМЕ НЕШТАТА. МАКЕДОНСКАТА ЕКОНОМИЈА МОЖЕ И МОРА ДА ПРОДУЦИРА НОВИ ИНВЕСТИЦИИ И РАБОТНИ МЕСТА!

 

НИКОГАШ СЕВЕРНА, МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА!

 

                                                                                         Ѓорѓија Џорџ Атанасоски

                                                                                                  Претседател,

                                                                                         МАКЕДОНСКА АЛИЈАНСА

One thought on “Писмена реакција за најавата за Фолсваген

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *