Полициските специјалци одбележуваат 38 години од формирањето на единицата

Единицата за специјални задачи при Министерството за внатрешни работи денеска одбележува 38 години од формирањето.

На денешен ден во 1981 година во МВР, во рамките на поранешниот Секретаријат за внатрешни работи на Социјалистичка Република Македонија, е формирана единицата, денес позната како „Тигар“.

Мотото на полициските специјалцим „патот до совршенството е бесконечен, затоа патувањето непрекинато трае“ го отсликува стремежот на припадниците со напорна работа да се надградуваат секој ден, се повеќе и со тоа да придонесат во градењето на подобар безбедносен систем за заштита на нашата татковина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *