Движењето Беса и Алијансата за Албанците ја поддржуваат кандидатурата на Блерим Река

Движењето Беса и Алијансата за Албанците ја поддржуваат кандидатурата на Проф. Д-р Блерим Река за Претседател на Република Северна Македонија.

Како опозициски партии, сметаме дека претседателските избори во земјата немаат значење без кандидат албанец, бидејќи во спротивно Албанците ќе бидат сведени само на гласачи кои гласаат, но не и за субјект за кој треба да гласаат.

Од принципиелни причини, ја поддржуваме кандидатурата за Претседател на професорот Река.

Неговото богато академско и дипломатско искуство би ја зајакнал функцијата Претседател на државата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *