Азески ќе се сретне со делегација на Претседателството на БИХ

Претседателот на Стопанската комора на Македонија, Бранко Азески денеска ќе се сретне со делегација на Претседателството на Босна и Херцеговина, предводена од членот на Претседателството, Жељко Комшиќ.

Средбата, како што информираат од Стопанската комора, се одржува во насока на унапредување на економската соработка меѓу Република Северна Македонија и Босна и Херцеговина.

Ќе се дискутира за планираните и преземените конкретни заеднички активности меѓу двете земји кои се од интерес за бизнис-заедницата во регионот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *